بازدید امروز : 19
بازدید دیروز : 12
کل بازدید : 171305
کل یادداشتها ها : 65
وزارت ارتباطات تاکنون راه حلی برای این معضل چندماهه ارائه نکرده است
موج جدید کلاهبرداری با شماره های ناشناس
پنج شنبه , 26 دی 13986:15 ب.ظ ارتباطات و فناوری اطلاعات, اسلایدر, سرخط خبرها دیدگاه خود را بیان کنید منبع: کسب و کار نیوز
کسب و کار نیوز- طی چند روز گذشته پیامی در گروه های تلگرامی دست به دست می شود که به مشترکان تلفن همراه هشدار کلاهبرداری می دهد. مضمون پیام به این شرح است: دوستان اگر تماسی با شماره دو صفر 216 زنگ خورد جواب ندهید چون یک میلیون و 200 هزار تومان هزینه برای شما خواهد داشت. این روش از کلاهبرداری تلفنی را وانگیری نامیدهاند، که برای تاثیرگذاری، به حس کنجکاوی ذاتی انسان تکیه میکند.
شایلی قرائی
به گزارش کسب و کار نیوز ، به تازگی روش جدیدی برای کلاهبرداری از مشترکان تلفن همراه رواج یافته که افراد کلاهبردار از طریق تماس با شماره تلفن های بین المللی اقدام به این کار می کنند. پیامک های هشدار در تلفن های همراه و گروه های تلگرامی نشان می دهد که تعداد این تماس ها رو به رشد بوده و در هفته های اخیر تعداد شاکیان این موضوع افزایش زیادی پیدا کرده است. در طی هفته های اخیر تعداد زیادی از مشترکان تلفن همراه تماس های تلفنی را به تلفن های ثابت و همراه خود دریافت نموده اند که بصورت غیرقانونی صورت می گیرد و در بدترین حالت منتهی به رقم های کلان در صورت حساب تلفن همراه قربانیان این کلاهبرداری شده است.
رسانه ها به کرات در این رابطه اطلاع رسانی کرده اند و تعداد زیادی در رابطه با این موارد توجسه شده اند اما کافی است که تعداد اندکی در روز کماکان در دام این کلاهبرداری بیفتند تا آن را تبدیل به یک معامله سودآور برای کلاهبرداران نمایند. شواهد نشان می دهد اگر گوشی موبایل خود را بیش از 50 هزار تومان شارژ کنید خواهید دید که حتما با شما تماس گرفته خواهد شد. برخی از این افراد بر این باورند که یعنی مشکل از اپراتورهای خودمان است که اطلاعات شارژمان درز پیدا می کند و کلاه برداران به سمت ما سرازیر می شوند. پیش شماره هایی که اغلب با آنها به موبایل مشترکان زنگ می زنند خارجی بوده و وسوسه پاسخگویی را برای این افراد بیشتر می کند. این تماسها عمدتا از کشورهای کوچک یا در حال توسعه منشأ میگیرد. این کشورها میتواند شامل بوتسوانا، گینه و گویان باشند. این کشورها دارای کدهایی هستند که به ترتیب با +267، +2424 و +592 شروع میشوند. البته این شمارهها ممکن است از هر کجای جهان باشد، همانطور که در ایران هم با پیششمارههایی از جمله +994 متعلق به کشور آذربایجان با مشترکان تماس گرفته شده است. همچنین کلاه برداری به این شیوه دیگری نیزصورت می گیرد که تلفن همراه زنگ می خورد و پس از پاسخ دادن، یک صدای ضبط شده اتوماتیک به زبان فارسی بیان می دارد «چنانچه مایل به دریافت یک ماه مکالمه رایگان از اروپا با ایران هستید دکمه 1 را فشار دهید.
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از این از کلاهبرداری با تماس تلفنی خارجی به صورت گسترده از مشترکان تلفن همراه کشور خبر داده بود که هزینه زیادی را به قربانیان تحمیل کرده است. وی علاوه بر دستور پیگیری مساله کلاهبرداری تماس تلفنی خارجی به شرکت زیرساخت برای شناسایی و قطع منشأ کلاهبرداری تلفنی از روابط عمومی وزارت ارتباطات و همچنین اپراتورها درخواست کرد تا در این زمینه اطلاعرسانیهای لازم را به منظور کاهش قربانیان انجام دهند. همچنین چندی پیش پیمان قرهداغی، مدیرکل حفاظت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری نیز درباره کلاهبرداری تماس تلفنی ناخواسته با خارج از کشور هشدار داد و برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری به مشترکان تلفن همراه توصیه کرد: درصورت مشاهده تماس ازدسترفته (missed call) به کدهای تماس در زمان تماس دقت کنید و در صورتیکه در زمان تماس روی صفحه گوشی به جز کدهای 0098 یا 98+، کد دیگری شمارهگیری شد، بلافاصله تماس را قطع کرده و شماره را بررسی کنید. صرفنظر از منشأ این تماسها و کلاهبرداری که از داخل یا خارج از کشور هدایت میشود، وزارت ارتباطات به مشترکان تلفن همراه توصیه کرد که پس از برقراری هر تماس ناآشنای بینالمللی و قطع مکالمه، نسبت به تماس دوباره با شماره مذکور خودداری کنند تا هزینههای سنگینی به آنها وارد نشود.
هدف از این تماسها درآمدزایی برای شرکت های مخابراتی دیگر کشورهاست
هدف از این تماسها کسب درآمدهای غیرقانونی از مشترکین سایر کشورهاست. به این صورت که برخی در کشورهای مقصد با استفاده از روباتها و نرم افزارها، تماس گیرندههای خودکاری دایر کرده اند که از شمارههایی ویژه به شما زنگ میزنند و بلافاصله قطع میکنند تا برای شما “تماس بی پاسخ” یا “میس کال” ثبت شود. اتفاقی که معمولا چند باررخ می دهد تا کنجکاو شوید و به این نتیجه برسید که بهتر است با آن شماره تماس بگیرید.
البته تا اینجا که تماس می گیرند، هیچ مشکلی وجود ندارد و حتی اگر بتوانید به تماس پاسخ دهید که بعید است، هزینهای برایتان لحاظ نخواهد شد، اما مشکل از زمانی شروع میشود که شما بخواهید به این تماس های بی پاسخ اهمیت داده و با این شمارهها تماس بگیرید که در این صورت طرف مقابل حتما پاسخ خواهد داد و هر مدت زمانی که سپری شود تا شما متوجه جعلی بودن تماس و نیت کلاهبرداری شوید، برایتان هزینه آور خواهد بود. هزینه ای شامل تماس بین المللی با شماره هایی که تماس با آنها هزینه بر است و انتهای ماه روی قبض موبایل تان لحاظ خواهد شد. این هزینه اضافه بر هزینه تماس بین الملل است و در واقع مبلغی است که مخابرات کشور مقصد از مخابرات یا اپراتور ایرانی میگیرد و مخابرات و اپراتور ایرانی از شما دریافت خواهد کرد.
نقش اپراتورهای واسط در تحمیل هزینه به مشترکان
پیمان صوفی، کارشناس فضای مجازی
با توسعه علم و فناوری و استفاده از تکنولوژی های روز دنیا کلاهبرداری و سواستفاده از مشترکان این خدمات نیز افزایش یافته است. در هر برهه زمانی کلاهبرداران با روش های جدیدی مشترکان را تحت نفوذ خود درآورده و از آنها کلاهبرداری می کنند. در حال حاضر نیز درآمدزایی با روش برقرای تماس از دیگر کشورها رواج یافته است. در این روش کلاهبرداران با برقراری تماس با شماره مرد نظر و قطع سریع تماس، کنجکاوی افراد را برای برقراری تماس مجدد با شماره مورد نظر برمی انگیزند و با تحقق این تماس هزینه های بسیاری برای مشترکان لحاظ می شود.
برقراری تماس تلفنی به این شکل با افراد دیگر کشورها غیر قانونی بوده و قابل پیگرد است اما آنچه که جای تعجب دارد این است که شماره های تلفن ایرانی ها از چه طریقی در اختیار این تماس گیرندگان ناشناس قرار داده شده است. اما آنچه مسلم است وجود اپراتورهای واسطی است که اقدام به برقراری تماس بین المللی با مشترکان و قطع سریع آن می کنند. برخی اپراتورهای واسط بین المللی خواسته یا ناخواسته در روش تماس با شهروندان ایرانی و قطع سریع آن همکاری دارند که منجر به افزایش هزینه های مشترکان می شود بنابراین شرکت ارتباطات زیرساخت باید با ورود به این موضوع این اپراتورها را شناسایی کند. متاسفانه در این روش جدید کلاهبرداری، هزینه های زیادی به دارندگان تلفن همراه تحمیل می شود. توصیه می شود در این مواقه از پاسخگویی به تماس های ناشناس و تماس هایی که کدهای غیر ایرانی دارند اجتناب شود. خصوصا مشترکانی که دوست یا آشنایی در کشورهای دیگر ندارند. به هر ترتیب این روش کلاهبرداری امروز یکی از اصلی ترین روشهای خال کردن جیب مردم است که قربانیان بسیاری نیز داشته است.
داشتم پست قبلی رو مینوشتم که این هماتاقیم عین گوسفند سرشو کشید سمت لپتاپ که متن رو بخونه. حالا کاری به شخص هماتاقیم که از حداقل میزان شعور هم به نظرم بیبهرس ندارم، صحبتم اینجاست که چرا من از اینکه متن رو بخونه حس خوبی نداشتم؟ مگه این نیست که این متن قراره در وبلاگ غیرخصوصی که هر کسی میتونه بخونتش منتشر بشه؟ یعنی من بین این فرد آشنا و بقیه تفاوت میذارم؟
خیلی سعی کردم ذهنم نره به سمت نداشتن اعتماد به نفس و این حرفا، که نشد. تنها توجیهی که بعد از این همه فیک بودن تو فضای مجازی و دوری از آشنا فالو کردن به ذهنم میرسه همینه.
گزارشی بود در مورد اینکه حدود 6 و نیم میلیون نفر در ایران از فشار خون بالاشون خبر ندارند. در گزارش در مورد اینکه چرا این اتفاق رخ داده و از تاوان سختی که این ناآگاهیها به همراه داشته صحبت شده بود.
نکتهای که به چشمم اومد این بود که من از میزان فشار خونم خبر ندارم و طی این سالها کلهم یک بار خواهرم فشارم رو گرفت که همون هم یکمی بالا بود. یک سری چیزای دیگهای مطرح شد که خب وقتی درست به کلیت موضوع نگاه میکنم مواردی رو میبینم که در سایر حوزههای زندگی هم از وجودشون رنج میبرم.
مثلا من علیرغم اینکه خونه ما رسما هر هفته یک بار خواهرم فشارخون والدین رو میگیره و بارها صحبت از فشار خون هستش اما من در مورد این قضایا هیچ نمیدونم و نسبت به یادگیریشون هم هیچ علاقهای نشون ندادم. یعنی حتی یکبار نشد که موقعی که فشار خون رو میگیرن بپرسم این چجوری کار میکنه؟ به هر حال یاد گرفتنش علم خاصی که نمیخواد. نپرسیدم این عددا که میگید چی هست و چرا به صورت یک کسر میخونن که «فلان عدد روی فلان عدد» و تازه الان بعد از پنج شش سال بفهمم این عددا چی هستن. این بی توجهی وحشتناک به تمام اتفاقای بیرونی از کجا پیداشون شد؟ اون حس کنجکاوی و علاقه به یادگیری و سردرآوردن از همه چیز چی شد پس؟
تصور این که ممکنه شرایطی پیش بیاد که نیاز به کمکهای اولیه باشه و مقدماتیترین کارها رو هم نمیدونم، پیرم میکنه. نه که یاد گرفتنشون سخت باشه، گیرم روی اون قسمتیه که نسبت به یادگیری کلا بیمیل شدم. این بیتوجهی به موضوعات که نه فقط در چنین حوزههایی که در کل زندگیم به شدت مشهوده. همین اذیت کنندس.
یه چیز دیگه هم که موقع خوندن این گزارش دیدم در مورد علل فشار خون بود که تقریبا به جز عامل افزایش سن بقیه موارد با سبک زندگی مرتبط بود. برای پیشگیری از ابتلا نیاز بود به اصلاح سبک زندگی.
این بیتحرکی دیوانهوار من تو این سالها و این یکمی اضافه وزنی که دارم، مواردی هستن که برآمده از همین سبک زندگیم هستن. یادم میاد که نتونستم این ورزش کردن رو به عادت تبدیل کنم، ورزشی که نه فقط روی وزن و فیزیک بدنی که روی روحیات افسردهام نیز تاثیر چشمگیری داشته و من بارها نتیجه ورزش منظم روی زندگی روزمرهام دیدم.
یا این تغذیه غلطی که دارم. این موضوع رو تو مصرف هله و هوله به جای میوهجات، که از لحاظ اقتصادی تقریبا به یک اندازه هزینه برمیدارن، دارم. غروبی که رفتم کلی از این شیرینیجات و کیک و چیپس و .. گرفتم فکر میکردم که چرا این موضوع ساده رو اصلاحش نمیکنم؟ اونم در حالی که واقعا دلیلی برای مصرف چنین آشغالهایی ندارم. که مثلا خوردنشون لذت بخشه که نیست ولله، الان که خوردم حس تهوع دارم، کم مگه یادداشت کردم که دیگه چنین مضخرفایی رو نخرم؟ دیگه رسما از روی عادته به خدا.
موارد خیلی جزئی دیگهای هست که در نگاه کلی برطرف کردنشون به نظر مشکل نیست ولی در عمل بیشتر شبیه یک حلقه شده که توش گیر کرده باشم. اشرف مخلوقاتی که حتی نمیتونه چنین رفتارهای سادهای رو که کنار گذاشتن اونا حتی منفعت به همراه داره کنار بگذاره. چیزهای سادهای که درست کردنشون میتونه حتی تغییرات خیلی بزرگی رو منجر بشه.
مگه من نمیخوام بهتر بشم؟ پس چرا خیلی وقته به اصطلاح اندر خم یک کوچهام؟
پس از گذشته چند ماه از عرضه آی او اس 13 و اندروید 10 که حالت «دارک مد» را به فضای رابط کاربری اضافه کردند، گوگل به عنوان یکی از آخرین شرکتها تصمیم گرفت این ویژگی را بالاخره در اپلیکیشن جیمیل هم استفاده کند.
گوگل حات دارک مد را ابتدا شهریور امسال عرضه کرد که البته عنوان کرد ممکن است عرضه آن برای تمامی کاربران سراسر دنیای چند هفته طول بکشد. حال اگر گوشی شما از جدیدترین نسخه آی او اس یا اندروید بهره میبرد، بنابراین میتوانید از این ویژگی استفاده کنید.
نحوه فعالسازی
برای استفاده از این حالت، علاوه بر داشتن آخرین نسخه از آی او اس و اندروید، شما باید آخرین نسخه اپلیکیشن جیمیل را نیز نصب کرده باشید.
اندروید 10
چنانچه حالت دارک مد سیستم عامل اندروید 10 را فعال کرده باشید، زمانی که وارد جیمیل شوید، خواهید دید که برنامه به صورت اتوماتیک به حالت دارک مد درآمده است. اما در صورتی که میخواهید این حالت را به صورت دستی غیرفعال کنید، ابتدا آیکون منو در گوشه سمت چپ بالای صفحه را لمس سپس گزینه Setting را انتخاب کنید. در بخش General Setting میتوانید تم برنامه را به دارک یا عادی تغییر دهید.
iOS 13
این پروسه برای سیستم عامل iOS 13 هم مشابه است. در صورتی که ویژگی دارک مد در رابط کاربری را فعال کرده باشید، اپلیکیشن جیمیل هم بهصورت اتوماتیک به حالت دارک مد مجهز میشود. در صورتی که بخواهید این کار را به صورت دستی انجام دهید، ابتدا آیکون همبرگر را لمس کرده سپس در بخش Setting گزینه Theme را انتخاب کنید. در اینجا گزینه Dark را انتخاب کنید.
منبع
تیچرادار
: سازمان امنیت ملی آمریکا یک شکاف امنیتی در سیستم عامل ویندوز 10 کشف کرده که به هکرها اجازه میدهد به ارتباطات ایمن نفوذ کنند. این سازمان به مایکروسافت اطلاع داد تا مشکل برطرف شود. درهمین راستا مایکروسافت یک وصله امنیتی رایگان ارائه کرد. این شرکت اعلام کرده تاکنون هیچ شواهدی از دسترسی هکرها به این شکاف امنیتی رصد نکرده است. به گفته مایکروسافت این شکاف امنیتی به مهاجمان اجازه میدهد امضای دیجیتالی را که به قطعات نرمافزاری وابسته است جعل کنند و در نتیجه یک کد ناسازگار و مخرب بهعنوان یک نرمافزار قانونی نشان داده میشود. این اختلال در محیطهایی مشکلساز میشود که اجازهنامه دیجیتال برای تایید نرمافزار مورد نیاز ماشینها نیاز است.